close
Pannon Egyetem
Közösségszervezés
Pannon
Pannon Egyetem

A következő tanévben az intézet gondozásában új szakként indul a Közösségszervezés alapszak

A felsőoktatában az újonnan megjelenő Közösségszervezés egy olyan középiskolai tanulmányokra épülő BA alapszak, amelynek három kimenete lehetséges. A Pannon Egyetem Modern Filológiai Karán 2019 szeptemberétől első alkalommal a Kulturális közösségszervező szakirányt honosították meg. A társadalmi és jogi környezetben megjelenő változások természetes igényt teremtenek nemcsak a városban, hanem a régióban is az itt végzett hallgatók elhelyezkedéséhez, hiszen jelenleg hiány van a képzett művelődési szakemberekben.

A közösségszervező szakembernek egy adott közösség kulturális fejlesztésével kapcsolatos munkája során számos feladatban kell részt vállalnia. A szervezésen és a lebonyolításon kívül az adott események, lehetőségek megálmodása, tervezése és koordinálása, menedzselése, beleértve a marketinget is, beletartozik a szakember feladatkörébe.

A rendkívül színes BA program három éves tanulmányt jelent, amely már az egyetemi képzésben egyesíti az elméletet és a gyakorlatot. A szakmai gyakorlat teljesítésére sikerült olyan helyi intézmények támogatását megnyerni, mint az Agora, a Művészetek Háza, a Szaléziánum, illetve az egyetem Kultúraszervező csoportja.

Közösségszervezés alapszak tanterve

 

Tanulj a Pannon Egyetemen!

Képzés ideje

6 félév

Képzési típus

Alapképzés

Oklevél típusa

Diploma

Képzés helye

Veszprém

Finanszírozási típusa

Állami ösztöndíjas, Önköltséges