close
Kodolányi János Egyetem
Turizmus-vendéglátás
Kodolányi János Egyetem
Kodolányi János Egyetem
 • Képzési helyszínek

  • Budapest: nappali (angol nyelven is), levelező, távoktatás
  • Orosháza: nappali, levelező, távoktatás
  • Székesfehérvár: nappali, levelező, távoktatás

 

A Kodolányin, mely Magyarország egyik legnagyobb múltú turisztikai képzőhelye, elismert és tapasztalt szakemberektől tanulhatsz. Nálunk izgalmas, élményekkel teli órák keretében korszerű, piacképes tudás birtokába juthatsz a turisztikai vállalkozások vezetéséről, gazdálkodásáról és üzleti folyamatainak irányításáról, menedzseléséről.

Képzésünkön megismered a nemzetközi turizmus aktuális trendjeit. Átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz a turisztikai termékfejlesztés legdinamikusabban fejlődő területein, belekóstolhatsz a gasztroturizmus, az aktív turizmus, a kreatív turizmus és a zarándokturizmus világába is. Kiterjedt nemzetközi partnerkapcsolataink révén egyedülálló lehetőségeket kapsz a külföldön való tanulásra és szakmai gyakorlatra az ERASMUS+ program keretén belül.

Várunk, ha szeretnéd megismerni a turizmus főbb jellemzőit és szeretnél például szállodában, utazásszervezésben, vendéglátásban, légitársaságnál, konferencia- vagy rendezvényszervező cégnél dolgozni, ha kíváncsi vagy a világra és szívesen kipróbálnád magadat külföldön, szeretsz utazni, emberekkel foglalkozni, ha dinamikus, változatos feladatokra vágysz és élvezed a szakmai kihívásokat.

Azok, akik az angol nyelvű képzést választják, külföldi hallgatókkal együtt tanulnak majd, így nemzetközi kapcsolatokra és interkulturális tapasztalatokra is szert tesznek az egyetemi évek alatt. Az angol nyelvű képzés hallgatói mentesülnek a diplomához szükséges nyelvvizsga-kötelezettség alól.

 

Választható specializációk

Szálláshely menedzsment

A specializáción megismerkedhetsz a klasszikus értelemben vett „hospitality” – szálláshelyszolgáltatás és vendéglátás – szektor aktuális trendjeivel és elsajátíthatsz minden olyan menedzsment-ismeretet, amely egy szállás vagy vendéglátóhely üzemeltetésénél nélkülözhetetlen. Megismerkedsz továbbá a szektor természeti, gazdasági és társadalmi környezetének sajátosságaival annak érdekében, hogy a profittermelés a vendégek és a munkatársak elégedettségével járjon együtt. Elsősorban azoknak ajánljuk a specializációt, akik a szállodaiparban vagy a vendéglátásban képzelik el a jövőjüket, esetleg saját szálláshelyet vagy éttermet, kávézót, bárt terveznek alapítani.

Turisztikai termékfejlesztés és -menedzsment

Ezen az egyedi specializáción a hazai és nemzetközi piacon egyaránt keresett termékek – például kulturális és örökségturizmus, egészségturizmus, aktív turizmus vagy konferenciaturizmus – összetevőivel, tervezésével, fejlesztésével, valamint menedzsment és marketing feladataival, aktuális nemzetközi piaci trendjeivel ismerkedhetsz meg. A specializációt főként azoknak ajánljuk, akik utazási irodáknál, turisztikai attrakcióknál vagy a desztináció menedzsment területén szeretnének kreatív és innovatív termékfejlesztéssel foglalkozni.

Vallási turizmus

A specializáció célja olyan szakemberek képzése, akik képesek a vallási turizmus tervezés, fejlesztés és menedzsment keretein belül vallási zarándokutak megtervezésére, marketingjére és megvalósítására. A képzés során a hallgatók egyrészt elméleti – többek között vallástudományi, antropológiai, művészettörténeti – ismereteket szereznek a zarándoklatok és a vallási turizmus témájához kapcsolódóan, másrészt megismerkednek a terület legfontosabb hazai és nemzetközi trendjeivel, harmadrészt a képzés gyakorlatorientáltságának köszönhetően a vallási turizmus marketing, menedzsment és szervezési kérdéseiben is tapasztalatot szereznek.

Két diploma egy áráért!

Egy tandíjért plusz két félév alatt két BA alapszakos diplomát szerezhetsz! Részletek

turizmus-vendéglátás szakhoz, második szaknak választhatod az alábbi szakokat:

 • emberi erőforrások
 • gazdálkodási és menedzsment
 • kommunikáció és médiatudomány
 • nemzetközi tanulmányok
 • szociális munka
Tanulj a Kodolányin!

Képzés ideje

8 félév

Képzési típus

Alapképzés

Oklevél típusa

Oklevél

Képzés helye

Orosháza

Finanszírozási típusa

Önköltséges