close
Pécsi Tudományegyetem
Turizmus-vendéglátás
Pécsi Tudományegyetem
Pécsi Tudományegyetem

Képzési információk:

Képzési idő: 6+2 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon / Economist in Tourism and Catering

Kiket várunk a Turizmus-vendéglátás alapszakra?

Ha szereted a szép helyeket, érdekelnek a város és a régió természeti és kulturális értékei és ezeket megmutatnád másoknak is, ha szeretsz utazni, szervezni és emberekkel foglalkozni - ez a Te szakod. Ha úgy érzed, hogy a város, az ország turisztikai értékei mellett vannak lehetőségek a régió adottságaiban, pl. a borban, a gyógyvizekben, esetleg a családi vállalkozás is ebben dolgozik, itt a lehetőség, hogy erre a munkára professzionális szinten felkészülj.

Főbb tárgyak

A turizmus rendszere és erőforrásai, Turizmusmarketing esettanulmányok, Turizmusföldrajz, Gyors és lassú turizmus, Utazás- és eseményszervezés, Vendéglátás és viselkedéskultúra, Szállásadás és szállodai gazdálkodás, Turisztikai szoftverismeret, Turisztikai vállalkozások, Gasztrokultúra.

Miért érdemes a Turizmus-vendéglátás alapszakot választanod?

A turizmusban, vendéglátásban nagy lehetőségek és komoly karrierépítési lehetőségek rejlenek. A képzés helyi szakmai szervezetek messzemenő támogatásával valósul meg, így a kiemelkedő tudás mellett a legkorszerűbb, naprakész ismereteket és a gyakorlatias képzés lehetőségét is biztosítani tudjuk a hallgatóinknak.

Továbbtanulási lehetőségek

A többi alapszakos képzéshez hasonlóan a Turizmus-vendéglátás szak is felkészít a kar bármely mesterszakán való továbbtanulásra. A Turizmus-menedzsment mesterszak tovább mélyíti az alapszakon szerzett ismereteket és vezetőket képez, akik magas szintű hozzáértéssel tudják saját turisztikai vállalkozásukat vezetni, vagy épp a turizmus irányító szervezeteiben segíteni az ország fejlődését.

Elhelyezkedési lehetőségek

Szélesre tárul a szállodák, a wellness-, az egészség-, a borturizmus, az utazási irodák, rendezvényszervező vállalkozások világa vagy akár meg teremtheted a magadét is. Ha más típusú céljaid vannak, akkor állami és önkormányzati intézmények turisztikával foglalkozó szakapparátusában, nemzeti parkoknál, a kulturális örökségvédelem és non-profit szervezetek körében is találhatsz állást.

Tanulj a PTE-n!

Képzés ideje

8 félév

Képzési típus

Alapképzés

Oklevél típusa

Diploma

Képzés helye

Pécs

Finanszírozási típusa

Állami ösztöndíjas, Önköltséges