close
Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola
Vendégtéri Szaktechnikus
BIG
Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola

Tanulj a nyüzsgő belvárosban, Budapest üzleti negyedében!

Szeretnél korszerű, magas szintű szakmai ismeretekkel rendelkezni?

Szívesen dolgoznál akár vezetői pozícióban?

Szeretnéd átlátni a vendéglátás teljes rendszerét egy gyakorlatorientált oktatási környezetben?

Ha fontos számodra, hogy állandóan fejlődő területen dolgozz, szereted a pörgést és tele vagy újító tervekkel, vágj bele!

Miért érdemes hozzánk jönnöd?

  • Budapest belvárosában, a pezsgő kultúrális negyedben, a Bazilikától pár lépésre tanulhatsz.
  • A szakmát céges partnereinknél, külső helyszíneken is gyakorolhatod.
  • Modern tankonyha áll a rendelkezésedre.
  • +32 pontot kapsz a felsőoktatási felvételikor,ha szakirányon tanulsz tovább.
  • Külföldi, ERASMUS+szakmai gyakorlaton vehetsz részt.
  • Tanáraink egyetemen is oktató és szakmájukat a gyakorlatban művelő szakemberek.
  • Állami, családi kedvezményeket vehetsz igénybe, sőt havonta jogszabályban meghatározott mértékű állami ösztöndíjat is kaphatsz.
  • A végzés után nyitva áll az út előtted a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

Mi lesz a munkád?

Ha vendégtéri szaktechnikusnak tanulsz, egy olyan szakember leszel, aki magas szinten a legkorszerűbb szakmai és gazdálkodási ismeretekkel rendelkezik. El tudod majd látni a vendéglátó vállalkozások üzemeltetéséhez szükséges feladatokat.

A vendéglátó egységekben irányítási, szervezési és ellenőrzési feladatokat végezhetsz az árubeszerzés, raktározás, termelés, értékesítés és a szolgáltatás tevékenységein belül.

Te alakítod majd ki az üzletpolitikát, a marketingstratégiát és kapcsolatot tartasz idegen nyelven is a vendégekkel és az üzletfelekkel. A gyakorlatban megismered a vendéglátásban dolgozók részfeladatait is, mindemellett megtanulsz főzni, sütni és elsajátítod a vendég előtti ital- és ételkészítés fortélyait.

 A szakképesítéssel képes leszel:

A vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végezni, irányítani. Kialakítod a vendéglátó üzlet üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolod az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodsz a megfelelő árukészletről. Kínálatot tervezel, étlap- itallapot állítasz össze. Rendezvényeket tervezel, szervezel és bonyolítasz le.  Tárgyalsz az ügyfelekkel. Kialakítod a dolgozók munkabeosztását, betanítod és felügyeled az éttermi személyzetet.

A képzés elvégzése után az alábbi területeken tudsz elhelyezkedni: vendéglős, vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője.

Tanulj a BIG-n!

Képzés ideje

2 év

Képzési típus

Szakmai képzés

Oklevél típusa

Tanúsítvány

Képzés helye

Budapest

Finanszírozási típusa

Ingyenes, Önköltséges