close
Budapesti Corvinus Egyetem
Turizmus-vendéglátás
corvinus_logo_HU_rgb
Budapesti Corvinus Egyetem

A szakon célunk olyan közgazdászok képzése, akik képesek projektvezetőként, középvezetőként a turisztikai vállalkozások és térségek menedzselésére, irányítására, a legújabb módszerekkel elemzik és értik a piacot, fenntartható szemléletben kezelik a turisztikai vállalkozásokat és térségeket és képesek vonzó, élményt biztosító kínálatot kialakítani.

A szak csak Székesfehérváron indul és ott duális képzésben is elérhető. Azoknak ajánljuk, akik szeretnek nyelveket tanulni, emberközpontúak, jól kommunikálnak, türelmesek, és érdeklődnek a turizmus világa iránt.

Helyszín: Székesfehérvár

Nyelv: magyar

Képzési idő: 8 félév

Finanszírozás: Corvinus Ösztöndíj vagy 430.000 Ft/félév önköltségi díj

Képzési típus: hagyományos, duális

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz turisztikai vállalkozások projekt-és középvezetőjeként, rendezvényszervezőként. Végzős hallgatóinkat gyakran már az egyetem padjaiból elviszik. Különösen a szállodaiparban, utazási irodákhoz, attrakciókhoz vagy éppen turisztikai desztinációk szervezeteihez, marketing-szervezetekhez kerülnek. Jellemzően nagyon gyorsan találnak munkát, néhány hét alatt. Többségében marketing és értékesítési területre és front office tevékenységre keresik a végzős diákjainkat, ugyanakkor sokan közülük már az egyetem alatt megtervezik és végzésükkor elindítják saját vállalkozásukat, a legkülönbözőbb ötletek mentén, a szakmai partnerekkel közös projektfeladatokból nyert inspirációk mentén.

Tanulj a Corvinuson!

Képzés ideje

8 félév

Képzési típus

Alapképzés

Oklevél típusa

Diploma

Képzés helye

Székesfehérvár

Finanszírozási típusa

Önköltséges, Támogatási lehetőség