A turizmus-vendéglátás mindössze két szó, mégis ezernyi jelentése van, sokszínű, élményekkel teli és emberközpontú szakma. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb Magyarországon. A sok apró részterület megismerése mellett megtanítunk arra, hogyan lásd a nagy egész működését rendszerben.
Szakmai idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal is rendelkező szakembereket képzünk, akik képesek
A képzés általános szakmai ismeretekre és a választott szakiránynak (turizmus vagy vendéglátás) megfelelő ismeretekre épül. A három féléves iskolarendszerű képzés első két félévében az általános szakmai ismeretek és a választott szakirány ismeretei párhuzamosan hallgathatók, míg a harmadik félév kizárólag a szakirányos ismeretek és gyakorlatok elmélyítésének időszaka. A képzés az egyetem falain kívül töltött szakmai gyakorlattal zárul.
Turizmus: a turisztikai vállalkozások (pl. utazási irodák, rendezvényszervezők, szállodák) különféle szakmai feladatainak és marketingtevékenységének támogatására képez szakembereket.
Vendéglátás: a vendéglátó és rendezvényszervező vállalkozások különféle gasztronómiai és catering feladatainak támogatására képez szakembereket.
A választott szakiránytól függően hallgatóink elhelyezkedhetnek többek között rendezvényszervezőként, utazásszervezőként, recepciósként, felszolgálóként vagy idegenforgalmi ügyintézőként.
Turizmus és szabadidő; Turizmusföldrajz; Idegenforgalmi szaknyelv; Turizmus marketing; Vendéglátó és gasztronómiai ismeretek; Nemzetek kultúrája; Utazási irodai gazdálkodás és menedzsment; Italismeret és italkészítési gyakorlat; Vendéglátó üzemeltetés és menedzsment; Gasztronómiai technológiai ismeretek