A kultúra és a zeneipar a covid alatt és után – online beszélgetés

Image

A kulturális ágazat és a zeneipar aktuális helyzetéről és az újraindítás lehetséges irányairól tart csütörtökön online beszélgetést a Music Hungary Szövetség és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Kultúragazdasági Szakosztálya.

A beszélgetés során szó lesz az ágazat covid-okozta gondjairól, a kilábalásról, az eddigi kormányzati segítségről és az esetleges 5 százalékos kulturális áfa kérdéséről is. A beszélgetést az MKT YouTube csatornáján, május 13-án 14 órától lehet majd élőben követni:

https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA/

A rendezvény elején Szilágyi Dávid, a PricewaterhouseCoopers tanácsadója mutatja be a PwC szakértőinek a témában készült részletes elemzését, az azt követő kerekasztal-beszélgetés keretében pedig Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos; Mádi Zoltán, a Vígszínház gazdasági igazgatója, az MKT elnökségi tagja; Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. cégvezetője és Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke osztják meg gondolataikat a hallgatósággal. A beszélgetést Birinyi József, az MKT Kultúragazdasági Szakosztályának elnöke vezeti.