4,5 milliós beoltottság mellett az MTPA kéri a professzionális rendezvények engedélyezését

Image

A frissen megalakult Alapítvány a tervezhetőség és a biztonságos újraindulás érdekében kéri, hogy 45%-os átoltottság mellett elindulhasson a kisebb volumenű üzleti események szervezése, az 50%-os oltottsági fázis elérésekor pedig a professzionális rendezvényszervezésre vonatkozó korlátozások visszavonását kérik a kormánytól.

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) konkrét javaslatokkal kívánja segíteni a teljes rendezvény szektor újraindulását; a Covid-19 vírussal összefüggő korlátozások enyhítésére vonatkozó észrevételeiket Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő részére is eljuttatták. A zenés-táncos rendezvények mellett az üzleti események újraindításának vonatkozásában is megfogalmazták javaslataikat, hiszen fontos, hogy a gazdaság minél több szereplője folytathassa működését.

A rendezvényszervezési terület kiemelt fontossággal bír mind a munkahelyteremtés, mind a vállalkozások, a kereskedelem és a pénzpiacok megerősödése szempontjából. Tervezhető feltételek mellett a konferenciák, céges események, vásárok újraindítása érdemben hozzá tud járulni a nemzetgazdasági teljesítmény felpörgetéséhez.

Mindezek alapján az MTPA a fokozatosságot szem előtt tartva két lépcsőben javasolja a professzionális rendezvények újraindítását. 45%-os átoltottság mellett kérik a kormánytól a kisebb, maximum 200 fős szakmai rendezvények (többek közt sajtótájékoztatók, céges továbbképzések, partnertalálkozók) engedélyezését; az 50%-os átoltottsági arány elérésénél pedig azt, hogy vonják vissza a professzionális rendezvényszervezésre vonatkozó korlátozásokat, lehetővé téve nagyobb konferenciák, vásárok, kiállítások, roadshow-k megrendezését is.