Már nem kell oltási igazolvány a rendezvények látogatásához - megjelent a rendelet a járványügyi intézkedések visszavonásáról

Image

Március 7-től megszűnik minden olyan korlátozás, amely oltási igazolványhoz kötötte valamely szolgáltatás igénybevételét. Ez nagy könnyebbséget jelent a rendezvényszervezőknek ugyanis a Kormány 77/2022. (III. 4.) Korm. rendelete értelmében megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások is, nem kell oltási igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés-táncos rendezvényre és az 500 főnél nagyobb létszámú szabadtéri rendezvényekre sem.
Ezzel párhuzamosan a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is feloldja a kormány. Ez nagy könnyebbséget jelenthet mind a turizmus, mind az olyan rendezvények számára, amelyek nagyszámú külföldi érdeklődőre is számot tartanak.

Továbbá hétfőtől eltörlik a maszkviselési kötelezettséget a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során.