Új hangosító képzések indulnak – most szinte ingyen tanulhatod ki a szakmát!

Image

Új képzési lehetőségek nyíltak azok számára, akiket érdekel a hangosító szakma. A képzéseket elvégzőknek jó hír, hogy mivel a rendezvényszektorban jelenleg munkaerőhiány van, így jó eséllyel a megszerezett tudással könnyen el lehet helyezkedni a szakmában.

A novemberi, a rendezvényszakmában fellépő munkaerőhiányról szóló Rendezvény MeetUp beszélgetésünkön meghívott előadóinkkal is számtalanszor érintettük az oktatás kérdését, hiszen hosszú távon a megfelelő szakemberek képzésével és a számukra biztosított, megfelelő munkakörülményekkel oldható meg a jelenleg a szakmában megfigyelhető munkaerőhiány.

Image

A napokban az Akadémia A38 és az MPRT (Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság) is új, ingyenes hangosító képzéseket hirdetett meg, míg a Kodolányi János Egyetem érdeklődőkereső felhívást tett közzé egy, hamarosan induló, államilag finanszírozott képzésük kapcsán. Az A38 és az MPRT képzései gyorsított ütemben, intenzív formában valósulnak meg, az órák nagyobb része online zajlik (a gyakorlati képzésen kötelező a jelenlét) és 2022 őszére vehetik kézbe a tanulók az államilag elismert végzettség tanúsítványát. Mindkét meghirdetett képzés ingyenes, a jelentkezőknek csupán a vizsgadíjat kell kifizetniük.

Az Akadémia A38 felhívása ide kattintva, az MPRT-é pedig ezen a linken érhető el. A jelentkezési határidő az Akadémia A38-nál január 28., míg az MPRT-nél január 24., így érdemes minél előbb élni a lehetőséggel.