Jelentős nemzetközi események Magyarországon – a Rendezvény MeetUp októberben a BUSH-ról jelentkezik

Image

Második Rendezvény MeetUp-unk a Budapest Showcase Hub konferenciáján valósul meg. A nemzetközi előadókról és kapcsolatépítésről szóló zeneipari showcase fesztiválon mi is a nagy, itthon megrendezett nemzetközi eseményekkel fogunk foglalkozni, ezúttal is több oldalról, a sport, az üzleti élet és a kultúra felől közelítve. Mi a közös a világ minden pontjáról több ezreket, akár százezreket vonzó sporteseményekben, zenei fesztiválokban vagy éppen kongresszusokban? Milyen tapasztalatokat oszthatunk meg egymással? Ezekről fogunk többek közt beszélgetni Becsei Gabriellával (szövetségi sales manager, Hungarian Convention Bureau), Kádár Tamással (cégvezető, Sziget Fesztivál) és Szántó Dáviddal (FINA nemzetközi versenyrendezési és kommunikációs vezető; FINA, LEN nemzetközi kapcsolattartó, Magyar Úszó Szövetség)

\

A beszélgetés angol nyelven zajlik majd október 22-én, 15.30-tól és a BUSH belépőjével látogatható. A konferenciaprogram ide kattintva érhető el, a jegyek pedig ezen a linken. A belépők érvények az esti koncertekre is, így érdemes megnézni a zenei programok listáját is.

Image

Mi is az a BUSH?

A BUSH, azaz Budapest Showcase Hub egy nemzetközi zeneipari konferencia és showcase fesztivál Budapesten. A rendezvény fókuszában a kelet-európai előadók vannak: azok az ígéretes formációk, akik szeretnének külföldön is karriert építeni és felhívni magukra a szakma figyelmét. A cél összehozni a környék zeneipari szakembereit, hogy kapcsolatot építsenek egymással, együttműködések szülessenek, megismerjék a jövő legmenőbb zenekarait és megbeszéljék az aktuális zeneipari trendeket.

A showcase fesztiválok népszerű zeneipari események, ahol a szakmai találkozók mellett sok előadó karrierje vehet ígéretes fordulatot. Az ilyen rendezvények jelentős nemzetközi közönséget jelentenek. Ahogy egy-egy showcase növekszik, a szakmai érdeklődőkön túl egyre több látogató is érkezik ilyenkor az adott városba, hogy új zenéket ismerjen meg. Európa legnépszerűbb showcase fesztiválja, az Eurosonic Noorderslag például több, mint 43 ezer látogatót vonzott 40 országból Gröningenbe 2019-ben.

Image

Kívánjuk, hogy a BUSH is hasonló számokról számolhasson be majd a jövőben, a Rendezvény MeetUp-on pedig vendégeinkkel a hasonlóan nagyszabású nemzetközi rendezvényeket vesszük górcső alá.

És miért is érdemes a rendezvényszakma zenén kívüli részterületeiről is benézni a BUSH-ra? Többek között azért, mert a fesztivál alatt Budapesten lesz a hazai és a kelet-európai zenei szcéna apraja-nagyja, akikkel megismerkedve könnyedén találhatnak partnerekre, ha a jövőbeli nívós üzleti és sporteseményeik kiegészítő programjaiként zenei fellépést terveznének. Hiszen mi másról szólna egy showcase? Persze a jó zenén kívül.